Individuele coaching voor kinderen

Met kinderen komen we soms voor uitdagingen te staan: niet luisteren, tegenspreken, gebrek aan motivatie, problemen met huiswerk, geen structuur, problemen met eten en/of slapen, schermtijd, driftbuien,… Of soms lijken kinderen zich niet goed in hun vel te voelen: verdriet, angst, onzekerheid, rouw, pestproblematiek,… Of soms is er hulp nodig om de communicatie en verbondenheid terug te vinden.

Ieder kind reageert anders en vraagt een eigen unieke aanpak. Vanuit een oplossingsgerichte focus en met de overtuiging dat achter elk gedrag de fundamentele vraag van het kind is om erbij te horen en van betekenis te zijn gaat Enigma Coach aan de slag. Een probleem wordt gedefinieerd als een uitdaging en omgezet naar een wens. Het traject wordt zo kort mogelijk gehouden.

Creatieve technieken

Enigma Coach komt los van het klassieke één-op-ééngesprek en laat je kind op zijn eigen tempo het traject bepalen. We zetten actief spel- en creamateriaal in zodat je kind gevoelens en gedachten kan verbeelden die het niet onder woorden kan brengen.

Kids Skills

Een van onze hulpmiddelen tijdens het individueel coachingstraject is Kids Skills. Met dit werkboek leren kinderen tussen vier en elf jaar in elf stappen vaardigheden aan die voor hem of haar moeilijk zijn om aan te leren: zelfstandig spelen, zindelijkheid, zijn beurt afwachten, woede uiten… Als je kind drie nieuwe vaardigheden onder de knie heeft, wordt het een Kids Skills-specialist en krijgt het een officieel certificaat.

Positive Discipline

Willen we dat kinderen ons blindelings geloven of willen we net hebben dat ze voor zichzelf kunnen denken en kritisch zijn? Willen we steeds doordrammen over fouten of willen we samen zoeken naar oplossingen? Willen we perfect zijn of zijn kleine stappen die verbeteren ook goed?

Mix Kids logo

Tijdens de activiteiten van Mix Kids, het vrijetijdsaanbod van kindercoach Sara Pollet,  gaat je kind op creatief avontuur, in zijn eigen beleving en omringd door een klein groepje van nieuwe vrienden. Het leert zijn grenzen verleggen, hulp vragen en samenwerken. Kortom, jouw kind scherpt zijn sociale vaardigheden aan. Vaak is Mix Kids een ideale aanvulling op de individuele coaching door Enigma Coach.

Heeft je kind moeite met studiekeuze?