Positive Discipline Oudertraject

Heb je het gevoel dat je niet meer weet hoe je goed kan doen voor je kinderen of hoe je moet reageren in bepaalde situaties? Er werd je nooit aangeleerd hoe je moet opvoeden en wat de effecten zijn van jouw aanpak, dus is het best logisch dat je extra omkadering kan gebruiken om opnieuw rust in huis te creëren. Met Positive Discipline krijg je hiervoor de nodige handvatten aangereikt.

Wat is Positive Discipline?

Positive Discipline werd ontwikkeld door de Amerikaanse professor Jane Nelsen en heeft als doel om jonge mensen aan te leren hoe ze verantwoordelijke, respectvolle en vindingrijke individuen kunnen worden. Positive Discipline leert belangrijke sociale en andere vaardigheden aan op een respectvolle en bemoedigende manier, zowel voor kinderen als volwassenen.

Maak kennis tijdens een infoavond

Kom kennis maken met Positive Discipline en met Sara tijdens één van onze gratis infoavonden. We leggen je uit waar Positive Discipline vandaan komt, waarom het zo goed werkt en wat het kan betekenen voor uw gezin. We geven je zelfs al een klein voorproefje waarmee je direct aan de slag kunt.

Een infoavond duurt gemiddeld 2 uur met mogelijke uitloop.

Wenst u zelf voor een groep een infoavond te organiseren, stuur gerust een berichtje.

De eerst volgende infoavond gaat door in De Praktijk op 27 april 2022 om 19u30

Positive Discipline Oudertraject

In een groepje van maximaal 8 deelnemers volg je 6 sessies van 2 uur waarin je 52 Positive Discipline Tools voor samenwerking zonder straf krijgt. We reiken heel wat praktische tips aan om je kinderen op een vriendelijke en vastberaden manier verantwoordelijkheid en respect aan te leren. Denk maar aan ruzies tussen broers en zussen verminderen, het gedoe bij het slapengaan te vermijden, gezinsoverleg te organiseren…

De volgende reeks start op woensdagochtend 20 april 2022 (meer info hieronder).

Een aangepaste, intensieve individuele oudercursus kan ook, neem hiervoor even contact met me op.

Verdiepende workshopreeks (online)

Een online traject van 6 workshops gespreid over 6 weken. Verdiep je verder in Positive Discipline en hoe het jou kan helpen en versterken. Deze reeks bieden wij aan in samenwerking met Neda Djavdan van Positive Discipline Nederland.

De volgende reeks start op woensdagavond 21 september 2022 en dan wekelijks voor 6 sessies (meer info hieronder)

Volgende oudertraject

Er is momenteel geen nieuw traject gepland.

Contacteer me als je hierin interesse hebt.

Volgende verdiepende workshopreeks

De eerstvolgende verdiepende workshopreeks gaat online door op volgende woensdagavonden (20u – 22u)

  • 21 september 2022
  • 28 september 2022
  • 5 oktober 2022
  • 12 oktober 2022
  • 19 oktober 2022
  • 9 november 2022

Inschrijven voor de verdiepende workshopreeks

Deelname aan de workshopreeks komt op € 250,-
2e ouder binnen hetzelfde gezin komt op € 50,-

Heb je nog vragen, contacteer me gerust.

Creatief coach

Sara, jouw Positive Discipline Parent en Classroom Educator

Sara Pollet is gecertificeerd als Positive Discipline Parent en Classroom Educator en geeft met kennis van zaken oudercursussen en workshops aan de hand van de opvoedkundige tools en visie van Positive Discipline.

 

Dankzij Neda, oprichtster van Positive Discipline Nederland, ben ik geboeid geraakt door Positive Discipline en alles waarvoor het staat. Zij is mijn mentor op dit pad en werkt elke dag met zoveel passie om anderen te raken en te inspireren om deze opvoedingsprincipes te leren kennen. Ik hoop hier verder te mogen blijven mee groeien en mee leren. Heb je interesse in wat andere Educators zoal aanbieden neem dan gerust een kijkje op de Nederlandse website.

Vroeger ging ik snel alleen naar de winkel want anders was het drama. Nu kan ik opnieuw samen met mijn dochters gaan winkelen en er echt van genieten.

– I.

Berichten uit mijn blog over Positive Discipline

Maar straffen werkt toch?

Positive Discipline pleit voor methodes die zowel vriendelijk als vastberaden zijn en die waardevolle sociale en levensvaardigheden als resultaat hebben. We richten ons op problemen oplossen op basis van nabijheid en vertrouwen in plaats van afstand en vijandigheid. Het zoeken naar behulpzame oplossingen met respect voor iedereen draagt bij aan een sfeer van onderling vertrouwen en het kind leert zich capabel en betrokken te voelen. Zo komen we los van de machtsstrijd. Maar hoe dan?

Een beloningssysteem in de klas

Hoe vaak gaan leerkrachten niet goedbedoeld van start met allerlei beloningssystemen? Het ene nog complexer dan het andere. Steeds tot doel het probleemgedrag in de kiem te smoren en de kinderen te complimenteren op dingen die ze goed doen. Maar werkt dit ook echt?

Schermtijd: ben je de discussie meer dan beu?

Onbeperkte schermtijd of liever helemaal geen schermtijd meer? Hoe kunnen we als ouder onze grenzen aangeven? Hoelang kan of mag een kind voor een scherm zitten? Hoe kan je de discussies vermijden?

Coaching voor het hele gezin?