Positive Discipline Oudertraject

Heb je het gevoel dat je niet meer weet hoe je goed kan doen voor je kinderen of hoe je moet reageren in bepaalde situaties? Er werd je nooit aangeleerd hoe je moet opvoeden en wat de effecten zijn van jouw aanpak, dus is het best logisch dat je extra omkadering kan gebruiken om opnieuw rust in huis te creëren. Met Positive Discipline krijg je hiervoor de nodige handvatten aangereikt.

Wat is Positive Discipline?

Positive Discipline werd ontwikkeld door de Amerikaanse professor Jane Nelsen en heeft als doel om jonge mensen aan te leren hoe ze verantwoordelijke, respectvolle en vindingrijke individuen kunnen worden. Positive Discipline leert belangrijke sociale en andere vaardigheden aan op een respectvolle en bemoedigende manier, zowel voor kinderen als volwassenen.

Positive Discipline Oudertraject

In een groepje van maximaal 8 deelnemers volg je 6 sessies van 2 uur waarin je 52 Positive Discipline Tools voor samenwerking zonder straf krijgt. We reiken heel wat praktische tips aan om je kinderen op een vriendelijke en vastberaden manier verantwoordelijkheid en respect aan te leren. Denk maar aan ruzies tussen broers en zussen verminderen, het gedoe bij het slapengaan te vermijden, gezinsoverleg te organiseren…

U kan vanaf heden ook online deelnemen aan de oudercursus. De volgende reeks start op dinsdagavond 14 september 2021 online. Inschrijven kan via deze link.

Een aangepaste, intensieve individuele oudercursus kan ook, neem hiervoor even contact met me op via e-mail of bel naar +32484 02 24 47

Maak kennis tijdens een infoavond

Kom kennis maken met Positive Discipline en met Sara tijdens één van onze gratis infoavonden. We leggen je uit waar Positive Discipline vandaan komt, waarom het zo goed werkt en wat het kan betekenen voor uw gezin. We geven je zelfs al een klein voorproefje waarmee je direct aan de slag kunt.

Een infoavond duurt gemiddeld 2 uur met mogelijke uitloop.

Wenst u zelf voor een groep een infoavond te organiseren, stuur gerust een berichtje.

Momenteel is er nog geen nieuwe online oudercursus ingepland.

Onze volgende fysieke oudercursus start op dinsdagavond 14 september 2021
Aanmelden kan via deze link.

 

Verdiepende workshopreeks – ONLINE –
Een online traject van 6 workshops gespreid over 6 weken. Verdiep je mee in Positive Discipline en hoe het jou kan helpen en versterken. Deze reeks bieden wij aan in samenwerking met Neda Djavdan van Positive Discipline Nederland.
De volgende reeks start op Woensdagochtend 10 november en dan wekelijks voor 6 sessies. Aanmelden kan via mail naar info@enigmacoach.be

Volgende oudertraject

Het eerstvolgende oudertraject gaat fysiek door op volgende dinsdagavonden:

  • 14 september 2021
  • 28 september 2021
  • 12 oktober 2021
  • 26 oktober 2021
  • 9 november 2021
  • 23 november 2021

Inschrijven voor het oudertraject

Inschrijven voor het oudertraject kan door aanmelding via dit formulier.

Heb je nog vragen, laat het gerust weten.

Creatief coach

Sara, jouw Positive Discipline Parent en Classroom Educator

Sara Pollet is gecertificeerd als Positive Discipline Parent en Classroom Educator en geeft met kennis van zaken oudercursussen en workshops aan de hand van de opvoedkundige tools en visie van Positive Discipline.

 

Dankzij Neda, oprichtster van Positive Discipline Nederland, ben ik geboeid geraakt door Positive Discipline en alles waarvoor het staat. Zij is mijn mentor op dit pad en werkt elke dag met zoveel passie om anderen te raken en te inspireren om deze opvoedingsprincipes te leren kennen. Ik hoop hier verder te mogen blijven mee groeien en mee leren. Heb je interesse in wat andere Educators zoal aanbieden neem dan gerust een kijkje op de Nederlandse website.

Vroeger ging ik snel alleen naar de winkel want anders was het drama. Nu kan ik opnieuw samen met mijn dochters gaan winkelen en er echt van genieten.

– I.

Berichten uit mijn blog over Positive Discipline

Maar straffen werkt toch?

Positive Discipline pleit voor methodes die zowel vriendelijk als vastberaden zijn en die waardevolle sociale en levensvaardigheden als resultaat hebben. We richten ons op problemen oplossen op basis van nabijheid en vertrouwen in plaats van afstand en vijandigheid. Het zoeken naar behulpzame oplossingen met respect voor iedereen draagt bij aan een sfeer van onderling vertrouwen en het kind leert zich capabel en betrokken te voelen. Zo komen we los van de machtsstrijd. Maar hoe dan?

Een beloningssysteem in de klas

Hoe vaak gaan leerkrachten niet goedbedoeld van start met allerlei beloningssystemen? Het ene nog complexer dan het andere. Steeds tot doel het probleemgedrag in de kiem te smoren en de kinderen te complimenteren op dingen die ze goed doen. Maar werkt dit ook echt?

Schermtijd: ben je de discussie meer dan beu?

Onbeperkte schermtijd of liever helemaal geen schermtijd meer? Hoe kunnen we als ouder onze grenzen aangeven? Hoelang kan of mag een kind voor een scherm zitten? Hoe kan je de discussies vermijden?

Coaching voor het hele gezin?