Positive Discipline Oudertraject

Heb je het gevoel dat je niet meer weet hoe je goed kan doen voor je kinderen of hoe je moet reageren in bepaalde situaties? Er werd je nooit aangeleerd hoe je moet opvoeden en wat de effecten zijn van jouw aanpak, dus is het best logisch dat je extra omkadering kan gebruiken om opnieuw rust in huis te creëren. Met Positive Discipline krijg je hiervoor de nodige handvatten aangereikt.

Wat is Positive Discipline?

Positive Discipline werd ontwikkeld door de Amerikaanse professor Jane Nelsen en heeft als doel om jonge mensen aan te leren hoe ze verantwoordelijke, respectvolle en vindingrijke individuen kunnen worden. Positive Discipline leert belangrijke sociale en andere vaardigheden aan op een respectvolle en bemoedigende manier, zowel voor kinderen als volwassenen.

Positive Discipline Oudertraject

In een groepje van maximaal 8 deelnemers volg je 6 sessies van 2 uur waarin je 52 Positive Discipline Tools voor samenwerking zonder straf krijgt. We reiken heel wat praktische tips aan om je kinderen op een vriendelijke en vastberaden manier verantwoordelijkheid en respect aan te leren. Denk maar aan ruzies tussen broers en zussen verminderen, het gedoe bij het slapengaan te vermijden, gezinsoverleg te organiseren…

Maak kennis tijdens een infoavond

Kom kennis maken met Positive Discipline en met Sara tijdens één van onze gratis infoavonden. We leggen je uit waar Positive Discipline vandaan komt, waarom het zo goed werkt en wat het kan betekenen voor uw gezin. We geven je zelfs al een klein voorproefje waarmee je direct aan de slag kunt.

Een infoavond duurt gemiddeld 2 uur met mogelijke uitloop.

Wenst u zelf voor een groep een infoavond te organiseren, stuur gerust een berichtje.

Wegens de Corona maatregelen kunnen wij momenteel geen infoavonden organiseren. Van zodra er nieuwe datums gepland zijn worden deze hier bekend gemaakt.

Volgende oudertraject

Het eerstvolgende oudertraject gaat door op volgende dagen.

  • 5 september 2020
  • 19 september 2020
  • 3 oktober 2020
  • 17 oktober 2020
  • 31 oktober 2020
  • 14 november 2020

Inschrijven voor het oudertraject

Inschrijven voor het oudertraject kan door een mailtje te sturen naar sara@enigmacoach.be.

Heb je nog vragen, laat het gerust weten.

Sara Pollet profielfoto
Creatief Coach Sara Pollet

Gespecialiseerd kindercoach

Sara, jouw Positive Discipline Parent Educator

Sara Pollet is gecertificeerd als Positive Discipline Parent Educator en geeft met kennis van zaken oudercursussen aan de hand van de opvoedkundige tools en visie van Positive Discipline.

 

Dankzij Neda, oprichtster van Positive Discipline Nederland, ben ik geboeid geraakt door Positive Discipline en alles waarvoor het staat. Zij is mijn mentor op dit pad en werkt elke dag met zoveel passie om anderen te raken en te inspireren om deze opvoedingsprincipes te leren kennen. Ik hoop hier verder te mogen blijven mee groeien en mee leren. Heb je interesse in wat andere Educators zoal aanbieden neem dan gerust een kijkje op de Nederlandse website.

Vroeger ging ik snel alleen naar de winkel want anders was het drama. Nu kan ik opnieuw samen met mijn dochters gaan winkelen en er echt van genieten.

– I.

Berichten uit mijn blog over Positive Discipline

Schermtijd: ben je de discussie meer dan beu?

Onbeperkte schermtijd of liever helemaal geen schermtijd meer? Hoe kunnen we als ouder onze grenzen aangeven? Hoelang kan of mag een kind voor een scherm zitten? Hoe kan je de discussies vermijden?

Coaching voor het hele gezin?