Positive Discipline in onze Mix Kids kampen

Tijdens onze vakantiekampen kunnen kinderen tussen 3 en 14 jaar in een klein groepje en op hun eigen tempo al spelend experimenteren en grenzen verleggen. Alle activiteiten gaan door in een huiselijke omgeving, onder de veilige en professionele vleugels van onze kindercoach Sara.

Wat is Positive Discipline?

Positive Discipline werd ontwikkeld door de Amerikaanse professor Jane Nelsen en heeft als doel om jonge mensen aan te leren hoe ze verantwoordelijke, respectvolle en vindingrijke individuen kunnen worden. Positive Discipline leert belangrijke sociale en andere vaardigheden aan op een respectvolle en bemoedigende manier, zowel voor kinderen als volwassenen.

Positive Discipline in onze kampen

In onze kampen hebben wij extra aandacht voor het aanleren van verschillende op groei gerichte vaardigheden. Aan de hand van specifieke tools en spelletjes uit het Positive Discipline repertoire gaan we om met uitdagend gedrag. We gaan met elkaar in overleg om sociale en levensvaardigheden van en met elkaar te leren. Denk daarbij aan verantwoordelijkheidszin, probleemoplossend vermogen, empathie, samenwerking en wederzijds respect. Maar ook: zelfdiscipline, het vergroten van de intrinsieke motivatie, het bouwen van sociale relaties en het stimuleren van de leergierigheid zijn belangrijke factoren.

De kampen zijn in kleine groep zodat er voldoende tijd en aandacht is om elk van deze vaardigheden te oefenen. Onze deelnemende kinderen zijn alvast enthousiast! Kijk voor ons aanbod op www.mixkids.be

Creatief coach

Sara, jouw Positive Discipline Classroom Educator

Sara Pollet is gecertificeerd als Positive Discipline Classroom Educator en organiseert met kennis van zaken kampen, cursussen en workshops voor kinderen en jongeren aan de hand van de opvoedkundige tools en visie van Positive Discipline.

Ook voor andere zorgverstrekkers zijn workshops op maat mogelijk. Voor meer info hierover stuur een mailtje.

Heb je zin om mee te gaan op kamp?