De Herberg: individuele coaching met schrijfopdracht

Ben je op zoek naar een antwoord op innerlijke vragen, maar weet je niet hoe ze te beantwoorden? Of ben je niet zeker wat je vraag eigenlijk is? Schrijven kan bevrijdend en zelfs helend werken.

Schrijfmeditatie met De Herberg

Met behulp van het retraiteboek ‘De Herberg’ van Christine de Vries kan je al schrijvend jouw blik naar binnen richten en stilstaan bij wat er nu in jou om aandacht vraagt.

Tijdens een traject van 40 weken schrijf je op speelse en bezinnende wijze over jouw rol als herbergier en over de gasten die op de deur van jouw herberg kloppen. Sommige gasten kun je direct met vreugde in je hart verwelkomen en een ruime plaats in jouw herberg aanbieden. Maar er zijn ook gasten die je liever niet ontmoet of verwelkomt. De vorm waarin de gasten verschijnen is voor iedere herbergier uniek: het kan in de gedaante van een persoon, herinnering, gevoel of gebeurtenis, beeld of gedachte zijn. Het vraagt moeite om alles en iedereen een plek aan te bieden en niemand buiten te sluiten. Wanneer we dat ondanks alles toch doen, zullen we ervaren hoe bevrijdend het is om zonder oordeel iedere gast die bij ons aanklopt, te verwelkomen.

Elke week werk je een dag af en stuur je dit door naar Sara, die je als schrijfcoach begeleidt bij het afwerken van de schrijfopdrachten in De Herberg. Na dit traject kan je kiezen voor verdere begeleiding via online coaching of via individuele sessies in de praktijk van Enigma Coach.

Mens-zijn is een herberg
Elke ochtend verschijnt er een nieuwe gast
Een vreugde, een depressie, een gemenerik, een flits van inzicht komt
Als een onverwachte bezoeker

Verwelkom ze allemaal en onthaal ze gastvrij!
Zelfs als het een hoop zorgen zijn
Die op gewelddadige wijze al het meubilair in je huis slopen
Behandel dan nog steeds elke gast met respect.

Hij ruimt misschien wel bij je op
Voor een nieuwe verrukking
De sombere gedachte, de schaamte, het venijn
Ontmoet ze met een glimlach bij de deur

En vraag of ze binnen willen komen
Wees dankbaar voor wie er komt
Want ieder van hen is gestuurd
Als een gids uit het onbekende.

 

De Herberg – Rumi

Wat kost het herberg traject?