Individuele coachingstrajecten voor jongeren

Als jongere kan je te maken krijgen met psychische moeilijkheden, emotionele gebeurtenissen of vraagstukken rond zingeving. Enigma Coach begeleidt je tijdens individuele sessies en houdt hierbij rekening met je context (familie, vrienden, school…), die waar mogelijk betrokken worden in jouw persoonlijk groeiproces.

Persoonlijk coachingstraject op maat

Tijdens het intakegesprek bepalen we jouw persoonlijke doelen en stippen we een individueel traject uit. Hierbij kan een traject op maat vastgelegd worden, of beslissen we om één van onderstaande standaardtrajecten te bewandelen.

Mission Possible

Wil je vooral een bepaalde ontwikkelingsdoelstelling bereiken? Aan de hand van het Mission Possible-werkboek werk je samen met Enigma Coach – als erkend MP-Coach –  de elf stappen van het boek uit. De volgorde en het tempo worden bepaald door de door jouw gekozen doelstellingen. Tijdens dit traject ontdek je jouw eigen sterke punten en leer je hoe je deze kan inzetten. Bovendien helpt het boek je bij het vinden en vasthouden van de motivatie die nodig is om zaken te bereiken.

Over Mission Possible

Mission Possible werd ontwikkeld door de Finse psychiater Ben Furman in samenwerking met Caroline Beumer-Peeters en is gebaseerd op de filosofie van het oplossingsgericht denken: focus op wat werkt en gebruik dit om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Online coaching met behulp van Covey Junior

Vind je het soms moeilijk om keuzes te maken en te weten wat goed voor je is? Maken je vrienden op school je onzeker of weet je niet welke vakken te kiezen? Eén ding staat vast: je wil die keuzes zélf kunnen maken. Vaak blijkt dit toch moeilijker dan je vooraf dacht. Sean Covey kent deze problemen en beschreef de oplossing in het werkboek ‘Zeven eigenschappen die jou succesvol maken!’. Dit werkboek helpt je om de ideeën toe te passen op je eigen leven en staat vol tips en tricks, enquêtes, invuloefeningen en doe-lijstjes. Zo kan je praktisch aan het werk om je leven beter, spannender en leuker te maken.